27.04.2024
130

Prodaja, Samobor, Brdo

Lokacija

Zagrebačka županija
Samobor

Dodatne informacije

Namjena:
Prodaja

Vila Brdo svrstava se u najljepše stambene objekte u Hrvatskoj, a cjelokupno imanje,  na površine 27.731m2 građevinskog zemljišta, jedinstveni je, samoodrživi kompleks, rijedak i u europskim razmjerima. Ipak, ma koliko je opisivlai, samo pogled uživo može dočarati sve vrijednosti tog posjeda nalik na pokretnu scenografiju, jer se percepcija neprestano mijenja, ovisno o tome iz kojeg se kuta promatra i na kojem dijelu imanja zaustavlja pogled.
Okoliš kuće njegovan je do najsitnijuh pojedinosti, od travnjaka do prekrasnih potpornih suhozida, jednog od najljepših elemenata eksterijera, u kojem se ogleda vrhunsko majstorstvo gradnje od najstarijih graditeljskih oblika na našem tlu.
Središnji, najuzvišeniji dio prostranog imanja Brdo zauzima glavna kuća, ukupne površine 2.500m2, arhitektonsko remek-djelo koje već svojim vanjskim izgledom, pročeljem obloženim kamenom travertino romano, ukazuje na jednako tako sofisticiranu unutrašnjost.
Intimne prostorije kuće, uređene u de lux kategoriji, tvore master bedroom, prostrana kupaonica i dizajnirani garderobni ormari izrađeni po mjeri i od najkvalitetnijeg drva. Taj dio kuće vrhunac je luksuza koji odlikuje rezidenciju Brdo, koja bi se mogla nazvati kućom hedonizma i sofisticirane ambijentalne estetike.
U skolopu  glavne kuće suvremeno je opremljena profesionalna kuhinja, kapacitirana za pripravu hrane za velika društva. Rashladni uređaji, sušionica sira i pršuta s podešenom temperaturom, posuđe i pribor za pripremu hrane ukazuju na to da je kuhinja osposobljena za najveće kulinarske pothvate.
 
Kuća raspolaže i s prostranom, posjetiteljima nevidljivom garažom za smještaj nekoliko automobila. U podrumskim dijelovima vile smješteno je moćno energetsko postrojenje, uključujući i agregat za vlastitu proizvodnju struje. Kompleksan sustav električnih, klimatizacijskih, vodovodnih i grijaćih cijevi i strojeva omogućuje besprijekorno funkcioniranje cijelog imanja u svakomu svakom njegovom segmentu.
Za goste je predviđen smještaj u apartmanima u kategoriji hotela s pet zvjezdica, s prostranim sobama opremljenima vrhunskim namještajem i sa sanitarnim prostorijama u kojima su zidovi obloženi žućkastim i bijelim oniksom, a dizajnerske sanitarije i prvorazredni toaletni accessoires ukazuju na touch of class.
 
U donjem dijelu parcele gospodarska je zgrada u kojoj su smješteni strojevi i alati potrebni za obradu i njegovanje vrtova, voćnjaka, vinograda, travnjaka i cvjetnjaka, od traktora i kosilice do stroja za čišćenje snijega. O U donjem dijelu parcele gospodarska je zgrada u kojoj su smješteni strojevi i alati potrebni za obradu i njegovanje vrtova, voćnjaka, vinograda, travnjaka i cvjetnjaka, od traktora i kosilice do stroja za čišćenje snijega.
Cijelo imanje opremljeno je sofisticiranom zaštitom protiv provala ili ometanja privatnosti, od livriranog portira u kućici na ulazu do sigurnosnih kamera, alarma, svjetlosnog nadzora i elektronskog sustava dojave povezanog s policijskom postajom u Samoboru i zaštitarskom službom. Domaćini i posjetitelji mogu se osjećati potpuno zaštićenima od bilo kakvih ometanja ili pokušaja nepozvanog ulaska na imanje. Psi čuvari smješteni su u zasebnom ograđenom prostoru i dio su sigurnosnog sustava imanja.
 
U neposrednoj je blizini gospodarske zgrade golf teren s dvije rupe (golf driving range), opremljen tako da se na njemu može igrati danju i noću.
 
Domaćinima i njihovim gostima na raspolaganju je i rekreativno- njegovateljski dio kuće, u kojem je prostrani bazen na rubu kojeg je veliko platno za filmske projekcije i gledanje televizijskog programa, fitness dvorana s najmodernijim spravama za tjelovježbu, prostorija za masažu i kozmetičke tretmane i turska kupelj.
Na krovu poviše bazena staklena je kupola kroz koju prodire prirodno svjetlo, a noću se prostor osvjetljava raznobojnim svjetlosnim efektima po osobnom izboru korisnika.
Vila Brdo ima vinski podrum površine oko 300 četvornih metara, ukopan ispod vinograda u kojem su agronomskom preciznošću zasađeni trsovi sivog pinota i zelenog silvanca, zaštićeni posebnim mrežama.
Poviše podruma tradicionalna je drvena klet površine stotinjak četvornih metara, koja svojom rustikalnom ambijentalnošću pogoduje ugošćavanju i druženju uz domaće specijalitete i kućne etikete vina i rakija. Klet je interijerski oplemenjena građevinskim materijalima preostalima nakon obnove povijesnih i spomeničkih zgrada na području Zagreba.
 
U podrumu se hladnom fermentacijom proizvodi oko 3500 boca Sivog Pinota i Zelenog Silvanca, koje nisu namijenjene za komercijalnu uporabu. U sklopu podruma je i impresivna enoteka arhivskih vina.
 
Na imanju se, dijelom na otvorenim, a dijelom u natkrivenim prostorima, na potpuno prirodan, ekološki način, uzgajaju različite vrste sezonskog povrća.
 
Pčelinjak s desetak košnica potpuno zadovoljava potrebe imanja na kojem se pripremaju različite vrste meda, pekmeza i zimnica. Sve te ekološki uzgojene i proizvedene namirnice sastavni su dio zdrave prehrane domaćina i njihovih gostiju.
Peradarska farma ograđeni je prostor u kojem kokoši nesilice nesu domaća jaja. Za guske i patke napravljeno je malo jezero.
Rezidencija Brdo udaljena je od Zagreba pola sata vožnje automobilom, od zagrebačkog aerodroma „Dr. Franjo Tuđman” oko 25 minuta, od granice sa Slovenijom pet minuta, od središta pitoresknog gradića Samobora nekoliko minuta, od granice s Austrijom i Italijom oko sat vremena, a od Jadranskog mora manje od sat vremena. Na idealnoj je lokaciji, na raskrižju prometnih puteva, a potpuno je zaštićena od gradske gužve i neminovnih tenzičnosti urbanog života.
Rezidencija Brdo, oaza ljepote, vrhunske udobnosti i prirodnih blagodati pruža nezamislive mogućnosti uživanja u osuvremenjenim oblicima tradicionalnog života oplemenjenog najnovijim dostignućima današnjice. Tradicija i modernizam, sjedinjeni u najviše domete kulture stanovanja, otkrivaju novu dimenziju življenja u djevičanskoj prirodi sa svim blagodatima vrhunskog urbanog standarda. I zato Vila Brdo, koju krasi estetika i perfekcionizam izvedbe svakog detalja, s pravom zaslužuje atribuciju jedne od najljepših kuća u Hrvatskoj, koja bi s jednakim takvim dostojanstvom i ponosom mogla funkcionirati u najpoznatijim europskim regijama kao što su Provansa i Toskana, u rezidencijalnim dijelovima engleskog country sidea ili na kalifornijskom Beverly Hillsu.
U temeljima je tog jedinstvenog imanja istančana estetika, izvedbeni perfekcionizam i posveta ljepoti i radosti življenja. 
Cijena: NA UPIT
www.biliskov.com ID: 13213
  

Pogledaj više: http://www.biliskov.com/nekretnine/nekretnina-13213

Facebook
X
Email
WhatsApp
Šifra oglasa: 855795
Dodaj u favorite

Objavi recenziju oglasa

Recenzije mogu ostaviti samo registrirani korisnici.
BILIŠKOV NEKRETNINE d.o.o.
Korisnik je OFFLINE
Vlaška ul. 67, 10000, Zagreb
Vidi sve oglase
Ul. Buzinski krči 1, 10000 Zagreb
Zaprati nas!

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak: 08:00-20:00

Subota: 09:00-17:00

Kontakt brojevi

+385952018509

+385952018510

+385952018511

Nedjelja i blagdani: 09:00-17:00

Kontakt brojevi

+385952018512

© 2024 Bijelojaje.hr - Sva prava pridržana.

Prijavi oglas