Podkategorija i voće, povrće i gljive - kategorija: | Voće, povrće i gljive - Povrće |
---|
RHEUM RHABARBARUM
Rabarbara je trajnica i povrće stabljike. Kiseli štapići se uglavnom koriste za izradu slastica poput kompota ili kolača. Rabarbara je izvorno došla iz Azije, točnije iz Kine, gdje se i danas koristi kao lijek. U Njemačkoj, rabarbara je prisutna oko 150 godina - kada je šećer postao pristupačan ljudima.Biljka može živjeti i do 30 godina. U prvoj godini rabarbara se još ne može brati. U drugoj godini do kraja svibnja. Od treće godine i u narednim godinama može se brati do kraja lipnja. Savjet: Nikada ne uzimajte svježu rabarbaru u metalne spremnike ili aluminijsku foliju. Tvari sadržane u rabarbari pokreću proces oksidacije koji dovodi do razvoja toksina. Biljka potpuno nestaje u tlu tijekom zime i počinje se ponovno iz korijena razvijati u proljeće. Rabarbari treba puno hranjivih tvari, pa se mora obilno hraniti i zalijevati ljeti.
30 KN/KOM
sulog@sulog.hr
Krapinska ulica 12, 10298 Donja Bistra