Politika privatnosti

Bijelojaje.hr Politika privatnosti

VODITELJ OBRADE

Nova TV d.d., Zagreb, Buzinski krči 1, OIB: 75399377119 (u daljnjem tekstu Nova TV).

Nova TV

posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka, a Politika privatnosti (u daljnjem tekstu Politika) uređuje postupanje s tvojim podacima prilikom korištenja Internetskog portala Bijelo Jaje i mojih usluga.

Sve što trebaš znati, jasno i transparentno:

KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO I KAKO?

Tvoja privatnost nam je važna, pa prikupljam samo podatke potrebne za:

 • pružanje usluge i podrške,
 • poboljšanje vašeg korisničkog iskustva,
 • unaprjeđenje usluge i informiranje o novim uslugama koje smo razvili za vas,
 • udovoljavanje zakonskim propisima, uključujući Direktivu Vijeća (EU) 2021/514 (DAC7)

Dajete mi podatke upisivanjem u forme kod korištenja usluga ili na poseban zahtjev, automatski ih prikupljamo kad koristiš Bijelo Jaje ili dobijemo iz vanjskih izvora kad koristite uslugu vanjskog partnera na Bijelom Jaju (npr. potvrda o uplati i sl.).

Prikupljamo podatke koje upisuješ prilikom:

 • registracije, oglašavanja, kupovine na Bijelom Jaju, ispunjavanja anketa, upitnika i ostalih online obrazaca,
 • komunikacije s drugim korisnicima kroz poruke Bijelog Jaja,
 • pružanja podrške, savjeta ili odgovora na prigovore,
 • plaćanja usluga ili povrata uplaćenih sredstava,
 • drugih aktivnosti na Bijelom Jaju.

Pri tome prikupljam ime i prezime, adresu, podatke za kontakt, tvoj osobni identifikacijski broj, ime korisničkog računa, ako želiš fotografiju koju koristiš na korisničkom profilu, IBAN ili druge financijske podatke ako koristiš uslugu uz plaćanje, datum rođenja i ostale podatke koji su nužni za korištenje usluge.

Automatski mogu prikupiti i podatke koji su dostupni prilikom pristupa i korištenja Bijelog Jaja:

 • geolokaciju i kolačiće samo ako ste omogućili korištenje,
 • informacije o uređaju koji koristite (model, jedinstveni identifikator uređaja (device fingerprint), mobilna mreža i slično),
 • zapise o korištenju usluga koji mogu sadržavati IP adrese, vrijeme i trajanje pristupa, vrstu preglednika, način pristupa stranicama Bijelog Jaja, pregledane stranice ili korištene funkcionalnosti u mobilnoj aplikaciji, greške tijekom korištenja i slično.
 • koje usluge koristite, kada i na koji način.

Iz ostalih izvora:

 • od drugih korisnika (npr. komentari, ocjene, prijave zloupotreba, adresa kupca za dostavu, podaci gosta i slično),
 • vanjskih partnera koji su voditelji obrade, a u opsegu pružene usluge (npr. kod SMS uplate broj s kojeg je napravljena uplata, provjere, pružanje podrške ako je rezervacija smještaja napravljena na drugom portalu, a vi ste kao iznajmljivač registriran korisnik Bijelog Jaja, povezivanja s iznajmljivačem druge platforme za pružanje Turizam usluga koji oglašava na Bijelom Jaju i slično),
 • društvenih mreža ako ste povezali račun Bijelog Jaja s računom društvene mreže (npr. ime korisničkog profila, broj telefona, adresu e-pošte i ostale podatke za koje mi daš dozvolu).

Usluge Bijelog Jaja nisu vam namijenjene ako imate manje od 16 godina. Za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati odnose li se na djecu, ako utvrdimo da obrađujemo takve podatke, zatvorit ćemo korisnički račun i pokrenuti brisanje podataka. U slučaju da nam se obrati skrbnik osobe čije podatke obrađujemo i skrbnik se može identificirati odnosno ima pristup osobnim podacima kroz Bijelo Jaje, podatke možemo izmijeniti na njegov pisani zahtjev. Savjetujemo svim roditeljima i skrbnicima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu.

KAKO KORISTIMO VAŠE PODATKE?

Prikupljene podatke, kao i podatke koje saznamo kroz pružanje usluga, obrađujemo samo u svrhu:

 • za koju su isti dani,
 • za koju ste dali suglasnost,
 • utemeljenu na pravnoj osnovi: mjerodavnim zakonskim propisom, legitimnim interesom, privoli ili Uvjetima korištenja (ugovor).

Možemo koristiti vaše osobne podatke kako bi:

 • vam pružili informacije i pomoć,
 • vam omogućili i olakšali korištenje usluga Nove TV i internetskog portala Bijelo Jaje,
 • prilagodili sadržaj i ponudu vašim interesima,
 • proveli ankete i prilagodili se vašim potrebama,
 • obavijestili vas o novim uslugama i ažuriranjima usluga,
 • pružili informacije o događajima i posebnim ponudama Bijelog Jaja,
 • spriječili prijevare ili druge zabranjene ili nezakonite aktivnosti,
 • zaštitili sigurnost i integritet Bijelog Jaja i vaših podataka,
 • napravili poslovne i statističke analize,
 • prema njima razvijali nove usluge i proizvode,
 • ispunili zakonske obaveze.

Ne prodajemo, ne iznajmljujemo niti posuđujemo popis korisnika ili osobne podatke korisnika trećim stranama.

Podatke koje smo anonimizirali ili agregirali, na način da vas više ne mogu prepoznati kao određenu fizičku osobu ne smatramo osobnim podacima.

Ako zatvorim vaš korisnički račun u skladu s Uvjetima korištenja usluga Nove TV, primjerice iz razloga kršenja Uvjeta korištenja ili niste potvrdili da želite koristiti usluge Nove TV nakon 3 godine neaktivnosti, pokrenuti ćemo brisanje vaših podataka i podatke ćemo čuvati koliko smo obavezni, a u skladu s rokovima koji su navedeni u poglavlju pravo na brisanje i ograničenje obrade.

KAKO ŠTITIMO VAŠE PODATKE?

U potpunosti smo predani zaštiti podataka od neovlaštenog pristupa, odavanja ili brisanja, neovisno o mjestu pohrane ili obrade, ili formatu u kojem se nalaze.

Surađujemo s pouzdanim i stručnim partnerima koji su obavezni koristiti visoke standarde zaštite.

Primjenjujemo prepoznate standarde informacijske sigurnosti:

 • provodimo tehničke i organizacijske mjere zaštite temeljene na procjeni rizika,
 • provjeravamo prikupljanje informacija, pohranjivanje i načine obrade,
 • gdje je to moguće, podatke pseudonimiziramo i anonimiziramo,
 • testiramo organizacijske i tehničke mjere zaštite,
 • poduzimamo mjere koje mogu identificirati i /ili spriječiti neovlašteno prikupljanje i zloupotrebu osobnih podataka te umanjiti potencijalnu štetu.

Poduzimamo mjere kojima vam želimo osigurati cjelovitost podataka i dostupnost sustava za obradu pri čemu u obzir uzimamo najnovija tehnološka dostignuća, a podatke pohranjujemo u visoko raspoloživim podatkovnim centrima u Hrvatskoj.

Svjesni smo da ne postoji potpuno siguran sustav i da je sigurnost potrebno neprestano unapređivati.

Vi i svi drugi korisnici Bijelog Jaja naš ste partner u sigurnosti.

Redovno ažurirajte svoje podatke i time nam omogućite da vam šaljemo preporuke kako da zaštitite svoje podatke od zloupotrebe.

Pročitajte više o sigurnosti i mjerama koje vi možeš poduzeti ovdje

S KIM DIJELIMO VAŠE PODATKE?

Samo s partnerima koji su u ugovornom odnosu s Novom TV i samo podatke neophodne za pružanje određenih usluga.

Sve osobe koje imaju pristup vašim podacima i moji partneri imaju obavezu čuvanja povjerljivosti u okviru ugovorenog odnosa, kao i provođenje organizacijskih i tehničkih mjera zaštite.

S korisnicima interneta i Bijelog Jaja, a možeš sam odabrati koje osobne podatke želiš javno objaviti na Bijelom Jaju ili razmijeniti s drugim korisnicima prilikom korištenja usluga Bijelog Jaja.

Treće strane obrađivat će vaše podatke samo:

 • u svrhu pružanja usluga Nova TV kao što su: usluge plaćanja, analize podataka, isporuke elektroničke ili zemaljske pošte, usluga korisničke podrške, provjere ispravnosti podataka, usluge provjere podataka u svrhu sprječavanja prijevara i pranja novca
 • u svrhu pružanja usluga Novoj TV kao što su: hosting, IT usluge, računovodstvene usluge i usluge odvjetnika, revizora i drugih savjetnika. Za pružanje ovih usluga oslanjamo se ako je moguće na društva unutar Nova Tv d.d..
 • Kada koristite usluge Bijelo Jaje i Nova TV d.d. obrađuju podatke kao zajednički voditelji u svrhe prodaje, promocije i podrške. Ako su propisani zakonom u svrhu:
 • ispunjenja mjerodavnog zakona, podzakonskog akta ili drugog propisa,
 • otkrivanja, sprečavanja ili rješavanja prijevara i sigurnosnih ili tehničkih poteškoća koje se odnose na Novu TV ili osobne podatke korisnika.

U okviru obrada oglašavanja (npr. prikaz oglasa koji se temelji na vašem ponašanju i interesima) može doći do prijenosa osobnih podataka trećim stranama koje imaju sjedište u SAD (npr. kompaniji Google), ali samo ako ste dali privolu za takve obrade podatka koje se baziraju na kolačićima ili drugim tehničkim identifikatorima.

Pružatelji usluga i treće osobe obrađivat će osobne podatke temeljem uputa Nove TV i u skladu s ovom Politikom i drugim mjerodavnim propisima (Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679, Zakonu o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i drugim primjenjivim zakonima ovisno o obradi).

S partnerima koji imaju sjedište izvan EU, a kada prenosimo podatke u treće zemlje zaštita podataka osigurana je u skladu s važećim propisima i uputama Europskog odbora za zaštitu podataka, te odgovarajućim dodatnim ugovorima za prijenos podataka u treće zemlje. U slučaju da prema procijeni Europske komisija zemlja u koju se prenose podaci ne može osigurati zaštitu podataka što znači pružatelj usluge ima obavezu dati tvoje podatke svojim tijelima vlasti u svrhu kontrole i praćenja, poduzimamo i dodatne mjere: ako je moguće podaci se anonimiziraju, provodi se analiza rizika za prijenos podataka i informiramo vas putem ove Politike.

Nova TV dozvoljava Internet tražilicama prikupljanje podataka koje si javno objavio, tako će vaš oglas kupci lakše i brže pronaći.

Za više informacija o prijenosu podataka trećim stranama pošalji upit elektroničkom poštom na kontakt Službenika za zaštitu podataka.

KOJE KOLAČIĆE I ALATE KORISTIMO?

Koristimo alate pomoću kojih analiziramo korištenje Bijelog Jaja i prikupljamo informacije o vašim navikama i aktivnostima čime bolje prepoznajemo vaše potrebe u svrhu poboljšanja kvalitete ponude.

Koristimo svoje kolačiće kao i kolačiće svojih partnera kako bi prepoznali vaše računalo te vam pružili bolju uslugu ili oglase koji vas zanimaju.

Prikupljeni podaci ne povezuju se s vašim osobnim podacima na Bijelom Jaju.

Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu.

Nužni kolačići postavljaju se uvijek, ali putem odgovarajućih postavki na svom računalu, pregledniku ili mobilnom uređaju možete odbiti ili izbrisati nužne kolačiće i nastaviti koristiti Bijelo Jaje. U tom slučaju neke funkcije Bijelog Jaja neće vam biti u potpunosti dostupne. Više o kolačićima i detalje o nužnim kolačićima možete pročitati ovdje

Ako odlučite koristiti Google usluge i dozvolite korištenje Google Analytics alata na našoj stranici informirajte se na koji način Google upravlja vašim podacima ovdje.

DRUŠTVENE MREŽE

Za objavu sadržaja koji vas mogu zanimati i komunikaciju na društvenim mrežama koristimo poslovne profile i stranice na platformama kompanija: Meta Platforms, Inc.: Facebook i Instagram, Tik Tok, Google LLC YouTube i Twitter. Prilikom interakcije na društvenim mrežama prikupljamo i obrađujemo vaše podatke, ali ih ne pohranjujemo u naše sustave.

Odgovorne osobe za upravljanje računima na društvenim mrežama imaju uvid u poruke i objave, a iznimno ih možemo pohraniti ako nas na to obvezuju zakonski propisi. Ako posjećujete naše stranice na platformama društvenih mreža omogućen nam je uvid u statistike o posjećenosti, općim interesima i demografskim podacima. Ove statistike ne sadrže osobne podatke, a pomažu nam da upravljamo sadržajima koje objavljujemo i učinimo sadržaj što zanimljivijim.

Ako koristite društvene mreže za interakciju s našim stranicama platforma (Facebook, Instagram, Tik Tok, YouTube, Twitter) prenosi podatke u SAD i oni kao voditelj obrade definiraju koje podatke, u koju svrhu i na kojoj pravnoj osnovi i u koju svrhu koriste, kao i o kolačićima koje platforme postavljaju i u koju svrhu se koriste. O tome se možete informirati u njihovim politikama privatnosti:

KAKO ĆETE OSTVARITI SVOJA PRAVA?

Možete nam uputiti zahtjev za brisanje, ispravak podataka, ograničenje obrade, prijenos podataka i uvid u svoje podatke.

Ako imate prigovor vezano uz obradu podataka ili vaša prava obratite nam se s povjerenjem, ako ne uspijemo riješiti vaš prigovor imate pravo podnijeti pritužbu nadležnoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Zahtjev možemo odbiti ako ne možemo potvrditi vaš identitet kao vlasnika osobnih podataka ili ako postoje druga zakonska ograničenja. U slučaju da vas ne možemo identificirati putem prikupljenih podataka zatražit ćemo djelomičnu presliku osobnog dokumenta putem kojeg vas možemo identificirati.

Ako Bijelo Jaje koristiš u ime druge osobe ili kompanije, nećemo vas moći identificirati, pa svoj zahtjev možete ostvariti isključivo uz odobrenje i zahtjev te osobe ili kompanije.

U okviru naprednih usluga Bijelog Jaja koristimo pružatelje usluga koji mogu biti voditelj obrade i oni definiraju koji podaci i u koju svrhu su im potrebni. O navedenom vas informiramo u trenutku kad počnete koristiti takvu uslugu i prije prikupljanja podataka u ime drugog voditelja obrade. Pročitajte sve o zaštiti podataka u njihovim politikama privatnosti prije nego započnete koristiti uslugu. Provjerite na koji način možete ostvariti svoja prava i obratite se njemu za informaciju, mi nemamo pristup podacima koje obrađuju drugi voditelji obrade.

Ako imate nejasnoća javite nam se za pomoć pri ostvarenju svojih prava. Ako ne želite koristiti usluge u koje su uključeni drugi voditelji obrade možete nastaviti koristiti ostale usluge Bijelog Jaja.

PRAVO NA BRISANJE I OGRANIČENJE OBRADE

U svakom trenutku možete podnijeti zahtjev za brisanjem osobnih podataka koji su prikupljeni u okviru korištenja usluga Bijelog Jaja ili ograničiti svrhu korištenja vaših podataka djelomično ili u cijelosti.

Ako imate korisnički račun na Bijelom Jaju zahtjev za zatvaranje računa i brisanje podataka trebate poslati na podrska@bijelojaje.hr.

Po zaprimljenom zahtjevu za brisanje, potvrdit ćemo da smo primili zahtjev i pokrenuti proceduru zatvaranja korisničkog računa i brisanja podataka. Neovlašten pokušaj zatvaranja računa i brisanja podataka možete zaustaviti u 24 sata, a najkasnije do sljedećeg dana u ponoć od kada ste primili obavijest, nakon tog razdoblja ograničit ćemo obradu vaših podatka i pokrenuti postupak brisanja.

KOLIKO ČUVAMO PODATKE I OGRANIČENJE OBRADE

Vaše podatke ćemo čuvati ovisno o svrsi i sukladno mjerodavnim propisima ili legitimnim interesima koji proizlaze ili su vezani uz korištenje Bijelog Jaja i po isteku definiranog roka obrisati.

Na primjer, zapise vezane za financijske transakcije ili račune dužni smo čuvati u skladu sa zakonski definiranim rokom, ostale kategorije podataka čuvat ćemo do roka koji smo odredili za sprječavanje prijevara, odgovore na prigovore ili druge legitimne svrhe (2 godine), podatke koje ste upisali za dostavu 6 mjeseci, Ako se rok brisanja produži zbog tehničkih ili drugih opravdanih razloga, obavijestit ćemo vas u pisanom obliku. Nakon brisanja vaših osobnih podataka naziv korisničkog računa čuvamo anonimizirano i nije moguće ponovo ga koristiti, na taj način nitko se ne može na Bijelom Jaju predstavljati s nazivom korisničkog računa koji ste vi koristili.

U svakom trenutku možete ograničiti korištenje adrese elektroničke pošte za slanje Bijelo Jaje obavijesti i promotivnih poruka.

Svoje podatke i postavke možete izmijeniti u sučelju Bijelog Jaje ili se jednostavno odjaviti s liste za primanje promotivnih ponuda putem poveznice koja se nalazi u elektroničkoj pošti.

PRAVO NA PRENOSIVOST PODATAKA

Podaci koje možete preuzeti u digitalnom obliku su:

 • vaši kontaktni podaci
 • vaši oglasi dostupni koji su vam dostupni kad se prijavite u svoj Bijelo Jaje korisnički račun

Štitimo privatnost svojih korisnika i ne dopuštamo preuzimanje sadržaja kojim bi se povrijedila vaša prava ili prava drugih korisnika.

Zbog tehničkih ograničenja ne možemo vam omogućiti automatiziran prijenos podataka drugom pružatelju usluge.

PRAVO NA INFORMACIJU (PRISTUP PODACIMA)

Vi ste vlasnik svojih podataka i imate pravo na informaciju koje podatke čuvamo ili obrađujemo te možete poslati zahtjev za dodatne informacije.

Svoje osnovne podatke možete vidjeti u sučelju za registrirane korisnike.

Ako želite više informacija ili nisi registrirani korisnik Bijelog Jaja pošaljite nam zahtjev pisanim putem na našu adresu ili slanjem elektroničke pošte na adresu podrska@bijelojaje.hr.

PRAVO NA ISPRAVAK PODATAKA

Važno je da imate točne podatke, povremeno ih provjerite.

Kako bi vam pomogli možemo provesti provjeru ispravnosti podataka u tehnički i zakonski dopuštenom opsegu, kao što je verifikacija broja telefona, adrese elektroničke pošte i ostalih podataka.

Ispravak OIB-a i države na profilu možete ostvariti slanjem pismenog zahtjeva s adrese elektroničke pošte prijavljene u vašem korisničkom računu na podrska@bijelojaje.hr.

 ili svojem prodajnom savjetniku.

Ako nemate korisnički račun ili vam nije omogućena promjena e-maila kroz Bijelo Jaje, pošaljite nam zahtjev pisanim putem na našu adresu ili slanjem elektroničke pošte na adresu podrska@bijelojaje.hr.

Naziv korisničkog računa može promijeniti isključivo naša korisnička podrška.

VEZE S DRUGIM STRANICAMA

Na Bijelom Jaju možete naći poveznice koje će vas odvesti na stranice drugih davatelja usluga na koje se ne odnosi naša Politika privatnosti.

Ako ste napustili stranice Bijelog Jaja slijedeći poveznicu, molimo vas da se upoznate s njihovim pravilima privatnosti i na koji način štite vaše osobne podatke.

OBAVIJEST O PROMJENAMA I KONTAKTI

Povremeno možemo izmijeniti ova pravila, a promjene Politike objavit ćemo uz ovu Politiku privatnosti na stranici Bijelo Jaje. U slučaju značajnih promjena obavijestit ćemo vas o promjenama i na neki drugi prikladan način, a prethodne verzije možete zatražiti putem korisničke podrške na podrska@bijelojaje.hr.

Registracijom ili nastavkom korištenja Bijelo jaje nakon promjene Politike potvrdili ste da ste upoznati s važećim pravilima i da pristajete na obradu podataka u navedene svrhe.

Upite i primjedbe vezane uz ovu Politiku privatnosti, kao i dodatne informacije oko vaših osobnih podataka prikupljenih na Bijelom Jaju možete dostaviti službeniku Bijelog Jaja za zaštitu osobnih podataka:

 • pisanim putem na adresu sjedišta Nove TV, Buzinski krči 1., Zagreb
 • putem elektroničke pošte na adresu privatnost@novatv.hr

Politika privatnosti  provodi se od: 22.04.2024.

Ul. Buzinski krči 1, 10000 Zagreb
Zaprati nas!

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak: 08:00-20:00

+385952018509

+385952018510

+385952018511

Subota: 09:00-17:00

+385952018509

+385952018510

+385952018511

Nedjelja i blagdani: 09:00-17:00

+385952018512

© 2024 Bijelojaje.hr - Sva prava pridržana.