Podkategorija i voće, povrće i gljive - kategorija: | Voće, povrće i gljive - Voće |
---|
Goji bobice su plodovi obične pasjakovine i dio tradicionalne kineske medicine. Namijenjeni su jačanju imunološkog sustava i srca te nižim razinama lipida u krvi.Beru se u kasno ljeto. Nakon berbe bobice se mogu jesti svježe, suše se na suncu ili zamrzavaju.Konzumiraju se pomiješane svježe ili sušene goji bobice s muslijem, žitaricama ,orašastim plodovima , voćnim salatama ili u jogurtu.Prave se đemovi ili jednostavno grickaju. Imaju dobar okus u toplom kakaou,a od lišća se pravi čaj.
Goji grm je otporan na 30 ° C i raste gotovo svugdje. Međutim, preferira sunčano mjesto. Kada grane dosegnu duljinu od cca. 60 cm, biljku treba malo skratiti grane. Kao rezultat toga, ona probuja. U sljedećoj godini orezuje se na samo nekoliko glavnih grana. Od treće godine biljka se više ne reže.
sulog@sulog.hr
Krapinska ulica 12, 10298 Donja Bistra