Govinda Bakrena boca 900 ml
Bakrene boce izrađene su od čistog bakra. U Indiji su poznate i kao Tamra Jal, što znači “bakrena voda”. Imaju dugu tradiciju te se proizvode i koriste preko 200 godina.
Prema učenju Ayurvede, bakrena boca obogaćuje vodu za piće bakrom, čime se usklađuju tri doše: Vata, Pitta i Kapha.
ODRŽAVANJE I KORIŠTENJE
Navečer napunite bocu hladnom vodom i ostavite da odstoji preko noći. Pijte bakrenu vodu ujutro odmah nakon buđenja.
Ova se voda preporuča u Ayurvedi, jer predstavlja pročišćivač cijele fiziologije.
Bakar je prirodni materijal koji je sklon potamnjenju zbog oksidacije. Stoga se preporučuje redovito čišćenje bakrene boce. U tu svrhu u šalicu ulijte žličicu limunova soka i žličicu soli, promiješajte i očistite spužvom ili krpom. Vanjska površina se može očistiti na isti način. Zatim ponovno isperite bocu vodom. Ovu metodu čišćenja treba redovito ponavljati kako bi se spriječila korozija.
Nikada ne čuvajte bocu na izravnoj sunčevoj svjetlosti!
Pogledajte video: PH vode u bakrenoj posudi nakon 12 sati.
Test s nefiltriranom vodom u posudi:
0 sati
6 sati
12 sati
24 sati
36 sati
pH vrijednost
7,1
7,32
7,5
8,1
7,8
Bazičnost
116.00 mg/l
122.00 mg/l
150.00 mg/l
201.00 mg/l
152.00 mg/l
Vrijednosti bakra
0,16 mg/l
0,43 mg/l
0,70 mg/l
0,90 mg/l
0,81 mg/l
*Source: Forrest and Love
SVOJSTVA
Praktičan čep na navoj
Brtva od prehrambenog silikona
Ne istječe
Bez dodatnog unutarnjeg premaza
Pogodna i za stajaću vodu
Visina: 29 cm, Ø 7 cm
Kapacitet: cca. 900 ml
Bakar blagotvorno djeluje na probavni trakt
Potiče aktivnost mozga
Regulira krvni tlak, snižava kolesterol
Pomaže bržem zacjeljivanju rana, ublažava bol
Bakar je antioksidans
Ne preporučuje se osobama s poremećajem metabolizma bakra
Materijal: 100% bakar
PAŽNJA: MRLJE I PROMJENA BOJE BOCE NE PREDSTAVLJAJU NEDOSTATAK. BOCA JE IZRAĐENA U INDIJI.
Zašto koristiti samo hladnu/mlaku vodu:
Osjetljivost na temperaturu: bakar je vrlo vodljiv materijal, što znači da može brzo prenositi toplinu. Kada ulijete vrući napitak u bakrenu čašu, čaša se zagrijava, što otežava držanje i povećava rizik od opeklina ili nelagode.
Promjena okusa i kvalitete: Bakar je reaktivan metal koji može stupiti u interakciju s različitim tvarima, uključujući kiseline prisutne u pićima. Kada vruće tekućine dođu u kontakt s bakrom, postoji mogućnost kemijske reakcije koja može promijeniti okus i kvalitetu pića.
Bakar je esencijalni mineral koji našem tijelu treba u tragovima. Međutim, prekomjerni unos bakra može dovesti do toksičnosti bakra, što dovodi do simptoma poput mučnine, povraćanja i oštećenja jetre. Dok kratkotrajna ili povremena uporaba bakrenih čaša ne mora uzrokovati štetu, dugotrajno ili često ispijanje toplih napitaka iz bakrenih čaša može povećati rizik od trovanja bakrom.
Kako biste osigurali svoju sigurnost i kvalitetu svojih pića, preporučljivo je koristiti bakrene čaša samo za hladna pića ili pića sobne temperature. Ako više volite tople ili vruće napitke, najbolje je odabrati šalice izrađene od materijala posebno dizajniranih za korištenje na visokim temperaturama, poput keramike ili stakla otpornog na toplinu.
Pogledaj više: https://www.flexity.hr/govinda-bakrena-boca-900-ml-2-dizajna/?variantId=42788
Ponedjeljak – Petak: 08:00-20:00
Subota: 09:00-17:00
Kontakt brojevi
+385952018509
+385952018510
+385952018511
Nedjelja i blagdani: 09:00-17:00
Kontakt brojevi
+385952018512