Bijelojaje.hr Blog Auto Moto Najbolji motociklistički putevi u Hrvatskoj
Najbolji motociklistički putevi u Hrvatskoj

Najbolji motociklistički putevi u Hrvatskoj

Hrvatska, sa svojim spektakularnim krajolicima, bogatom kulturnom baštinom i slikovitim obalnim cestama, predstavlja raj za motocikliste. Vožnja kroz našu zemlju nudi nevjerojatne panorame, nezaboravne avanture i priliku za istraživanje skrivenih dragulja. U ovom blogu ćemo istražiti najbolje motociklističke rute u Hrvatskoj, koje će zadovoljiti i najzahtjevnije ljubitelje vožnje na dva kotača.

Jadranska magistrala

Jadranska magistrala, poznata i kao D8, jedna je od najpoznatijih i najljepših cesta u Hrvatskoj. Proteže se duž jadranske obale od Rijeke do Dubrovnika, prolazeći kroz slikovite priobalne gradove i sela. Ova cesta nudi nevjerojatne poglede na more, otoke i planine, a krivudavi putevi čine vožnju motociklom uzbudljivom i izazovnom. Ako vas snađe umor na pola puta, možete prespavati u hotelu Riviera Starigrad i istražiti ljepote Paklenice.

Vozeći se Jadranskom magistralom, možete posjetiti brojne atrakcije poput Opatije, Splita, Makarske rivijere i povijesnog grada Dubrovnika. Svaka od ovih destinacija nudi bogatu povijest, prekrasne plaže i izvrsnu gastronomiju. Preporučujemo vožnju izvan sezone, kako biste izbjegli gužve i u potpunosti uživali u ljepotama jadranske obale.

Planinska ruta kroz Gorski Kotar

Gorski kotar, često nazivan i zelenim srcem Hrvatske, savršena je destinacija za ljubitelje prirode i avanturiste. Vožnja kroz Gorski kotar nudi prekrasne planinske krajolike, guste šume i kristalno čista jezera. Ova ruta povezuje Rijeku i Karlovac, a prolazi kroz mjesta poput Delnica, Lokvi i Fužina.

Jedna od preporučenih ruta je ona koja vodi od Rijeke preko Delnica i Mrkoplja do Ogulina. Vozeći se ovom rutom, možete uživati u svježem zraku, miru i tišini te posjetiti prirodne ljepote poput Nacionalnog parka Risnjak i Lokvarskog jezera.

Ova regija također nudi brojne mogućnosti za planinarenje, ribolov i druge aktivnosti na otvorenom. Ako ogladnite po putu, preporučamo vam restoran Eva smješten u predivnom krajoliku gotovo netaknute prirode u kojoj se isplati provesti cijeli dan.

Plitvička Jezera

Plitvička jezera, jedno od najpoznatijih prirodnih ljepota Hrvatske, predstavljaju idealnu destinaciju za motociklističku turu. Ruta koja povezuje Karlovac, Slunj i Plitvička jezera nudi prekrasne krajolike, bogatu vegetaciju i nevjerojatne vodopade. Karlovac, poznat kao grad na četiri rijeke, nudi brojne znamenitosti i muzeje, a Slunj, sa svojim prekrasnim Rastokama, nudi jedinstveni doživljaj slapova i mlinova.

Istarski poluotok

Istra, najveći hrvatski poluotok, poznata je po svojim bajkovitim brežuljcima, vinogradima i maslinicima. Vožnja motociklom kroz Istru pruža jedinstvenu kombinaciju prirodnih ljepota i kulturnih znamenitosti. Preporučujemo rutu koja povezuje Pulu, Rovinj, Poreč, Motovun i Grožnjan.

Ova ruta nudi nevjerojatne poglede na Jadransko more, srednjovjekovne gradiće i bujne vinograde. Svakako posjetite povijesni amfiteatar u Puli, šarmantni grad Rovinj sa svojim uskim uličicama i predivnim pogledom na more, te Poreč s njegovom Eufrazijevom bazilikom, koja je pod zaštitom UNESCO-a. Motovun i Grožnjan, smješteni na brežuljcima, pružaju prekrasan pogled na okolne vinograde i doline te su poznati po svojim umjetničkim galerijama i manifestacijama.

Dalmatinska zagora

Dalmatinska zagora, unutrašnji dio Dalmacije, nudi potpuno drugačiji doživljaj vožnje motociklom. Ova regija je poznata po svojim kamenitim pejzažima, tradicionalnim selima i bogatoj povijesti. Ruta koja povezuje Split, Sinj, Imotski i Vrgorac idealna je za istraživanje ovog dijela Hrvatske. Ukoliko putujete u kolovozu, na ovoj ruti možete posjetiti Sinj, grad poznat po svojoj povijesnoj Sinjskoj alki, viteškoj igri koja se održava svake godine. Raspored Sinjske alke za 2024. možete vidjeti ovdje.

Na putu je i Imotski, grad poznat po Modrom i Crvenom jezeru – prirodnim fenomenima koji privlače brojne posjetitelje. Osim Imotskog, grad Vrgorac, rodno mjesto poznatog hrvatskog pjesnika Tina Ujevića, nudi prekrasne poglede na vinograde i maslinike te bogatu kulturnu baštinu.

Slavonija

Slavonija, smještena na istoku Hrvatske, nudi plodne ravnice i bogatu kulturnu baštinu. Vožnja kroz Slavoniju nudi mirniju i opušteniju atmosferu u usporedbi s obalnim i planinskim putevima. Preporučujemo rutu koja povezuje Osijek, Vinkovce, Đakovo i Vukovar.

Osijek, glavni grad Slavonije, poznat je po svojoj Tvrđi – baroknoj tvrđavi koja nudi brojne kafiće, restorane i kulturne znamenitosti. Vinkovci su najstariji grad u Europi s bogatom arheološkom i kulturnom baštinom, Đakovo je poznato po svojoj veličanstvenoj katedrali sv. Petra, dok Vukovar, simbol hrvatskog otpora, nudi emotivnu priču i spomenike posvećene Domovinskom ratu.

Još jedna zanimljiva destinacija u Slavoniji koju možete posjetiti na vašem putovanju je park prirode Papuk – prvi geopark u Hrvatskoj.

Vožnja kroz Slavoniju omogućava vam da uživate u plodnim ravnicama, tradicionalnim seoskim gospodarstvima i gostoljubivim domaćinima, te u slavonskoj kuhinji koja uključuje specijalitete poput kulena, čobanca i domaćeg vina. Samo pazite da ne vozite ako pijete!

Zašto putovati motociklom kroz Hrvatsku

Hrvatska nudi nevjerojatne motociklističke rute koje će zadovoljiti sve ljubitelje vožnje na dva kotača. Od slikovitih obalnih cesta i planinskih pejzaža do kulturnih znamenitosti i prirodnih ljepota, svaka regija nudi jedinstveno iskustvo. Bez obzira jeste li ljubitelj adrenalinske vožnje ili mirnijih ruta, Hrvatska ima nešto za svakoga. Pripremite svoj motocikl, planirajte rutu i krenite na avanturu kroz ovu prekrasnu zemlju.

Sve što trebate za nezaboravnu vožnju možete pronaći na našem web oglasniku Bijelo Jaje, uključujući Hondu VFR 800 i famozne kožne crvene čizme na videu ispod!

@bijelojaje.hr

Riding season is upon us and Bijelo Jaje has everything you need 😎 #motorcycle #honda #blondehair #bikers #bikerlife

♬ Suicide Blonde – INXS
Ul. Buzinski krči 1, 10000 Zagreb
Zaprati nas!

Radno vrijeme korisničke podrške

Ponedjeljak – Petak: 08:00-20:00

Subota, nedjelja i blagdan: 09:00-17:00

Kontakt brojevi korisničke podrške

+385952018509

+385952018510

+385952018511

+385952018512

© 2024 Bijelojaje.hr - Sva prava pridržana.