Očisti dom i zaradi

Očisti dom i zaradi

Raščišćavanje prostora može rezultirati mentalnim čišćenjem, osjećajem olakšanja i dodatnom zaradom. Iako znamo da bismo se trebali riješiti nekih predmeta u svome domu, reciklirati ih, pokloniti ili konačno popraviti, ima onih koji su toliko vezani za svoje stvari da ih boli duša pri pomisli na rastanak s nekom od njih. S druge strane, hvatanje u koštac s neredom čini se kao prevelik posao uz svakodnevne obaveze koje imamo: posao, djeca, kuhanje ručka, kava s frendicom… Kako između svega toga pronaći motivaciju da konačno izbacite maturalnu haljinu iz ormara ili staru gitaru ispod kreveta?

Za stvari koje niste godinama koristili postavite si pitanja poput: Koristim li te stvari? Raduju li me? Imaju li sentimentalnu vrijednost? Jesu li uopće u funkciji? Želim li ih popraviti? Mogu li ih popraviti? Ako je odgovor “ne” na svako od ovih pitanja, vrijeme je da kažete bok. Ako stvar niste koristili nekoliko godina, neće vam trebati ni idući tjedan. Sve navedeno vrijedi i za garderobu. Kolika je šansa da ćete opet nositi zeleno odijelo sa sestrine svadbe koje su već svi vidjeli i pohvalili na Instagramu? Nema šanse.

Kako napraviti generalku?

Garderobni ormari najkritičnija su točka većine nas. Kako se organizirati da bismo izbjegli natrpanost ormara? Prvi korak je izvaditi cijelu garderobu na krevet ili stol, dobro pogledati svaki komad odjeće i razmisliti želimo li ga nositi. Možete ovo odraditi s frendicom jedan dan umjesto kave. Uvelike ćete minimizirati garderobu ako se fokusirate na to da zadržite komade odjeće koje stvarno volite i uživate nositi. Iste korake organizacije možete primijeniti na druge stvari u vašem domu, poput suđa i kućanskih aparata.

Osim garderobe, imamo tendenciju gomilati i posuđe. Sortirajte ga na isti način kao i garderobu i riješite se svega što vam više ne služi. Nemojte plakati za starim loncima kao balkanske mame, prodajte ih i počastite se ručkom.

Stari namještaj je ponovno u trendu i ludo se prodaje, a to također može biti dobra prilika za zaradu. Ne gledajte više taj bakin stolić nasred hodnika koji vam samo služi da se udarite u nogu. Premještate ga po prašnjavim kutevima, a zapravo je možda vrijeme da ga se riješite zauvijek — na jako jednostavan način.

Proces prodaje je lakši nego što mislite

Sve što trenutno ne koristite možete prodati na našem novom web oglasniku Bijelo Jaje. Mislite da nitko ne želi vašu maturalnu haljinu? Objavite i vidite, drugačije nećete znati. Prije nego se odlučite na samu prodaju bespotrebnih stvari, prođite kroz našu kategoriju marketplace da dobijete ideju što sve možete prodati i za koju cijenu.

Bijelo Jaje olakšava proces prodaje – potpuno besplatno

Ako se pitate “hoće li biti lako objaviti oglas?” odgovor je da — dovoljno je samo nekoliko klikova! Sve što trebate napraviti je otići na naslovnu stranicu bijelojaje.hr i kliknuti „predaj oglas“ u gornjem desnom kutu. Nakon toga ispunite formular, dodajte sliku i to je to!

Dobro definirajte predmet

Nemojte lagati o stanju, navedite je li novo ili rabljeno. Napišite lijep oglas s prezentacijom predmeta. Humor je dopušten u vašem kratkom tekstu, čak može biti i plus za potencijalne kupce. Navedite što više podataka (datum kupnje, dimenzije predmeta, boja i sl.)

Nemojte se ustručavati navesti u oglasu način plaćanja i hoće li biti troškova slanja i dostave!

Objavite kvalitetne fotografije proizvoda

Fotografija je ono što će vam omogućiti da se izdvojite iz mase, a za istu vam je potgreban samo mobitel. Ne ustručavajte se objaviti nekoliko fotografija dobre kvalitete snimljenih iz različitih kutova kako bi kupac dobio pravu predodžbu o proizvodu.

Postavite razumnu cijenu

Ako prodani predmet nije nov, nemojte očekivati ​​da ćete zaraditi bogatstvo od njegove prodaje. Da biste ga se riješili po razumnoj cijeni, morat ćete postaviti pristupačnu otkupnu cijenu. Proučite slične predmete koji se već prodaju, to će vam pomoći da pravilno odredite vrijednost.

Različite kategorije olakšavaju pretragu i prodaju

Bijelo Jaje ima različite kategorije koje pomažu prodavaču i kupcu. Objava u ispravnoj kategoriji olakšava pretragu i povećava šansu da se vaš proizvod pojavi ispred idealnog kupca koji traži baš ono što nudite.

Najbolje od svega – ova usluga je potpuno besplatna za fizičke osobe do kraja godine!

Kako se ne vratiti u kaos natrpanog stana?

Jednom kad se riješite nereda svaka stvar treba imati svoje mjesto. Trudite se pospremiti takozvani dnevni nered što uključuje — vratiti korištene šalice u kuhinju, škare na svoje mjesto, muževe čarape u koš za rublje, i slično. Ovo ne bi trebalo uzeti više od 15 minuta, a omogućiti će vam ljepši i ugodniji životni prostor.

Ul. Buzinski krči 1, 10000 Zagreb
Zaprati nas!

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak: 08:00-20:00

+385952018509

+385952018510

+385952018511

Subota: 09:00-17:00

+385952018509

+385952018510

+385952018511

Nedjelja i blagdani: 09:00-17:00

+385952018512

© 2024 Bijelojaje.hr - Sva prava pridržana.