Bijelojaje.hr Blog Auto Moto Vodič za kupovinu kampera
Vodič za kupovinu kampera

Vodič za kupovinu kampera

Putovanje kamperom je predivan način za istraživanje svijeta i stvaranje novih memorija. Prije nego se odvažite na ovu avanturu, važno je pronaći idealno vozilo koje odgovara svim vašim potrebama.

Istražite tržište kampera

Bilo da planirate kraću vožnju kroz bujne ličke šume ili dugačko putovanje kroz predivnu Europu, kupovina rekreativnog vozila, kao i kupovina bilo kojeg vozila, započinje istraživanjem tržišta. Postoji nekoliko vrsta kampera, a najvažniji aspekti koje trebate uzeti u obzir prilikom kupovine su veličina i stanje.

Ukoliko putujete s grupom ljudi, posebno s djecom, trebate izabrati što veći kamper kako bi svatko mogao donekle imati vlastiti prostor. Isto vrijedi za putovanja na mjesta gdje je jako vruće ili pak jako hladno. Na takvim destinacijama ćete vrlo vjerojatno provesti mnogo vremena unutra, stoga je veći prostor dobrodošao. Idealan izbor za ovakva putovanja su autodomovi i kamp prikolice.

Autodom

Poznat i kao “motorhome” na engleskom jeziku, autodom je vozilo specijalno dizajnirano za život na putu. Ova jedinstvena kombinacija motornog vozila i doma ima sve potrebne sadržaje za putovanje i ugodan život, uključujući kuhinju, krevete i sanitarni čvor.

Postoje različite klase autodoma, od manjih kombija do velikih autobusa.

Klasa A

Najveći i najluksuzniji autodomovi dizajnirani za maksimalnu udobnost, često izgrađeni na šasijama autobusa ili kamiona. Obično su dugački između 9 i 14 metara, a pružaju prostrane unutrašnje prostore s više odvojenih zona za dnevni boravak, kuhinju i spavaću sobu. Klasa A autodomovi često imaju kapacitet za duža putovanja bez potrebe za čestim zaustavljanjem, a to uključuje veće rezervoare za gorivo, vodu i otpad, kao i napredne sisteme za upravljanje energijom.

Klasa B

Manji i pokretniji autodomovi, obično izgrađeni na šasiji kombija. Neki putnici vide ograničen prostor ovih vozila kao nedostatak, dok drugi vide isti kao prednost. Generalno, autodomovi klase B su lakši za vožnju i manevriranje u uskim ulicama od autodomova klase A te ih može ih primiti veći broj kampova. Obično su i jeftiniji, kako za kupovinu, tako i za održavanje, a mogu se koristiti i kao svakodnevna vozila.

Klasa C

Autodomovi srednje veličine, prepoznatljivi po nadogradnji iznad kabine vozača koja obično služi kao dodatni prostor za spavanje. Klasa C predstavlja srednju točku između klasa A i B jer kombinira određeni nivo udobnosti i prostora karakterističan za klasu A s manevriranjem i cijenom sličnijim klasi B.

Kamp prikolice

Kamp prikolica je mobilna kuća koja se vuče za vozilom, obično automobilom ili kamionetom. To je vrsta prijenosnog doma koji omogućava putnicima da putuju i borave na različitim lokacijama poput kampova ili privatnih parcela.

Kamp prikolice imaju nekoliko ključnih karakteristika: prenosivost, fleksibilnost, te raznolikost veličine i stilova. Održavanje kamp prikolice može biti jednostavnije u usporedbi s održavanjem autodomova, s obzirom na manju veličinu i jednostavnost dizajna.

Ukratko, kamp prikolice su popularan izbor za putnike koji traže prilagodljiv način putovanja i osjećaj komfora dok istražuju i uživaju u prirodi.

Električni kamperi iz VW obitelji

Dolazi nova generacija mobilnosti — inovativni i atraktivni VW ID. Buzz! Temeljen na dizajnu njegovih kultnih Bulli prethodnika, novi VW ID. Buzz ujedinjuje moderne proporcije s inovativnom tehnologijom. Ovo je prvo gospodarsko vozilo iz Volkswagena koncipirano na potpuno električni pogon. Multifunkcionalan, potpuno umrežen i potpuno novoosmišljen za obitelji, prijatelje i izazove svakodnevnog života, čak i u uskim ulicama velegrada. Otkrijte vizionarski dizajn modela ID. Buzz koji ujedinjuje kompaktne dimenzije s prostranošću, inovativnom tehnologijom i održivošću.

Dogovorite probnu vožnju kod našeg partnera AC Štasni i uvjerite se u pametne značajke, inovativan dizajn i doživljaj maksimalne prostranosti ovog vozila.

Ocijenite stanje kampera

Ocjenjivanje stanja kampera je važan korak pri kupovini jer vam pomaže u identifikaciji potencijalnih problema i popravaka vozila. Obavezno obavite temeljit vizualni pregled i pažljivo pregledajte vanjski dio kampera kako biste utvrdili ima li bilo kakva oštećenja na karoseriji, prozorima, krovu, staklu vjetrobrana, vratima, kotačima i drugim bitnim komponentama. Ne zaboravite temeljito provjeriti i stanje interijera. Pregledajte podove, zidove, plafone, nameštaj, kuhinjske uređaje, sanitarni čvor, svijetla i sve ostale komponente.

Na koncu, obratite pažnju na stanje i rad motora i ako je moguće svakako obavite testnu vožnju prije nego se odlučite na kupnju.

Ukoliko još niste spremni odvažiti se na kupnju kampera, uvijek možete iznajmiti jedan na Bijelom Jaju i vidjeti koliko vam se sviđa ili ne sviđa ovaj avanturistički životni stil.

Ul. Buzinski krči 1, 10000 Zagreb
Zaprati nas!

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak: 08:00-20:00

+385952018509

+385952018510

+385952018511

Subota: 09:00-17:00

+385952018509

+385952018510

+385952018511

Nedjelja i blagdani: 09:00-17:00

+385952018512

© 2024 Bijelojaje.hr - Sva prava pridržana.